Bukit Keluang,Besut

Salam semua.....

Lame x update blog.....maklumlah,menulis blog bila betul2 ada mood.....jadi,nak dapatkan mood tuh susah...hehehe....
ok,anyway, hari ni nak tulis pasal bukit Keluang,Besut...hehe....duduk terengganu dah 26 tahun lamenya,tapi baru mula nk explore tempat2 menarik di terengganu...

Ok....kite direct to point...

                           
              Selamat datang ke bukit Keluang

Sedikit info pasal bukit Keluang ni..

      -terletak di daerah Besut,terengganu....
      -berdekatan dengan ipg sultan mizan.
      -pantai yg cantik n ada tempat hiking.....
      -sesuai sbgai tmpt berkelah...
      -ada disediakan banana bot..
      -ada kemudahan2 lain seperti tandas,
      Gerai makanan,parking....
      -ada resort..(ni kalau x silap laaa...ada 1
       Resort betul2 berhampiran dgn bkit ni)

Siapa2 yang nak datang,sila2....jangan takut sesat....sebab banyak signboard ada.....lebih-lebih lagi sekarang zaman maju..waze je....no hal.... Selain itu,kat sini,bukan setakat hiking je...nak datang 'picnic' n mandi pun boleh....tapi jangan lupe bawak tikar,baju n lain2 yang sama waktu dengannya.... Ooh..lupe.....kat pantai jgk ada disediakan day trip ke pulau perhentian(kalu x silap).....lupe pulak nak ambik gambar kat banner tuh....


Ok.....ni 'makcik' nak pesan ,sebelum nak hiking kat bukit keluang,kalu boleh 'exercise' laaaa skit...bagi badan kita 'fit' nak naik bukit ni....yang penting jgk,jgn give up...mcm 'makcik' ni,x sampai 10minit jalan,rase dah nak give up...sbb mmg dah x fit....lame dah tinggal benda2 mcm ni.....dan mule laaa semput,ketor kaki.......pergh....
mmg mencabar.....tapi kalau bagi org yang dah biasa dgn aktiviti hiking  mcm ni,no hal laaaa...steady je naik.....gitu.....sbb nak naik bukit ni,keadaan bukit yg agak curam n tinggi.....tapi bila nk turun, agak landai ckit berbanding masa nak naik....ada setengah tmpt bila nak turun agak curam...tp jgn risau,ada sesetengah 'trek', tali sediakan....boleh utk berpaut....yg penting...pastikan kita bersedia n pakai kasut yg sesuai......


Jom kite layan gambar


Ni bila dah sampai puncak.....
Subhanallah......cantik ciptaan-Nya....


Kebetulan datang sini time cuti umum...jadi ramai pengunjungnya. 


Pantai.....selepas hiking....duk lepak sini....makan2.....


Tadaaa....... I'm done.....


Semangat berhiking....heheh


Ada disediakan gerai2.......


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS