MAKAN ANGIN : trip 2 kelantan-rantau pjg- PART 1

salam semua....

dah b'habuk dah wall blog ini..ye laaa, m'nulis blog utk m'gisi masa lapang je...bila free...
ok,hari ini saya nk cerita 1 2 tempat menarik di kelantan...kebetulan hari tu ke majlis kahwin kawan....so,singgah laaa berapa tempat......anway, RANTAU PANJANG ni bukan laaa tempat asing sgt bagiku....sebab it is my HOMETOWN....HAHAHAH.....mak asal dari sini....so,time balik kg, mmg tempat wajib singgah rantau pjg laaa... :)

rantau pjg ni or RP ni memang dekat dgn sempadan Thailand....tepi je,bila lalu dekat post laluan yer dah boleh jenguk kepala nk tgk...heheh....msti x percaya kan...hehehe...


ok,RP ni kalu time cuti sekolah n weekend pon mmg full parking....mmg jem...kalu ada parking pon,jauh ckit dari pasar yer.......

kat RP macam2x ada....nak apa?????? kasut,selipar,periuk,baju,tudung, jubah, bunga, buah2x, kacang, patung or lain2x, semua ada kat sini...harga,mmg murah....tapi sape2x yg prnah datang sini msti tahu yg ada barang2x yer dari Thailand...mmg murah........bila dtg sini confirm rabun mata yer...hehehhehe.....rambang mata laaa.....tapi bagi yg suke berbelanja tuh, janganlah pakat ambil je barang yg suke...tgk dulu.....kalu baju2x tuh,tgk dulu kain yer mcm mana.....jahitan yer.....sbb kdg2x ada yg mudah luntur warna yer..x kan laa nk beli sekali pakai je kan....hehehehe.....n yg pnting, kat sini, brg mmg ikut pasaran laaaa...jenis yg up to date sume.....ape yag ada kat shoping online, ada jgk kat sini...cume yg beza yer adalah kualiti..... pasar RP ni semua dekat2x dan mostly bangunan dr kayu...tpi ada dgr jgk RP ni akan dijenamakan semula.....2 x thu laaa..yg pnting,shopping...

jom layan gambar................

 selipar2x yg di gantung....warna warni, so boleh pilih...



ni baju2x n blous n skirt....
senang citer, harga boleh d'runding tpi kena pandai  cari laaa kedai yg murah laaa...




ni skirt2x g2.....mmg rabun laaa nk pilih......
kalu skirt yg mcm daun palas kat tepi tuh harga dy antara rm 24 or 22...
tapi kena pandai pusing 1 kedai laaa cari yg murah...sbb s'tgh kedai ada jual mahal n ada yg jual murah..
so,pergi laaaaa masuk dalam2x pusing 1 rantau pjg ni....
skirt yg butang tuh x sure pulak berapa harga dia...x ingt




ni gerai jual mknan...ada dodol,kacang2x,kacang cerdik n spt yg dlm gmbr.....
k'biasaan dodol itu dlm rm 6 if x silap laaaa n ada yg pek kecil2x tuh....
 kalu kacang cerdik pulak s'tengah kilo rm 25..
tepi gerai ini,ada jual buah2x...mcm biasa boleh bg buah tgn kat sape2x...gmbr x smpt nk ambk..



 ni kedai air cendol....cendol dia mmg best n sedap....
tapi x boleh minum tiap2x hari...sbb nanti ada p'yakit pulak..
air dia ada byk pilihan,,,air cendol biasa rm2.50 kalu x silap...
tapi if nak tambah dgn buah kabung ke n lain2x lain harga pulak tuh...
ais dikisar ala2x mcm ABC g2 n letak air cendol n manisan dia...
tapi mmg sedap..

p/s : kedai dy mmg dekat2x...so, kalu nk beli baju or ape2x laaa....jgn tny 1 kedai je....
kalu boleh tny sume kedai...sbb ada kdai yg jual murah n jual mahal...
barang sama je...yg pnting, pndai cari laaa......
kalu saya, saya akan masuk dalam pasar ini.....sbb murah...
heheheheh....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "MAKAN ANGIN : trip 2 kelantan-rantau pjg- PART 1"

Post a Comment