kawannnnn

salam...lama dah x m'update status,,,,hheheh,,mklumlah,,,x reti untuk manage mase lagi ni...hehheheh....hari ini sy nk citer pasal kawan...



Manusia….mmg dilahirkan pelbagai rupa,bntuk,saiz Dan sebagainya…..dengan manusia jugalah,ia mengajar kita pelbagai rasa dan pengajaran yang boleh memberi pengajaran kepada kita ttang perangai manusia itu sendiri…….kawan….kawan juga lah yang sedikit sebanyak mempengaruhi kita dalam kehidupan seharian….kawan…banyask yg sudah aku tempuhii sepanjang bergelar seorang makhluk ciptaan ALLAH………kawan ketawa byk kita ada…tetapi kawan untuk bercerita ttg kesedihan hati n b’sedih……susah sekali……….hhahahah…itulah nama kawan,sahabat,teman…..semuanya memberi maksud yang berbeza  dlm setiap perkataan,makna mahupun lafaz……….

Setiap orang mempunyai penafsiran  tersendiri ttang kawan…tapi bagi aku,,,kawan begitu berbeza sekiranya kita melihat dari sudut yang berbeza…heheheheehhheeehehehehe…[ketawa jahat].,…….tapi aku since dari f5,,sudah mengambil langkah2x berhati2. Dalam memilih kawan,,,hahaha,,,aku xnak pisang berbuah 2 kali…bagi aku,,kawan laaa yg akan mencorakkan diri kita 6ti….kan bak kata pepatah,,pilihlah kawan yang baik akhlaknya..betul 2..pilih kawan yg baik akhlaknya….tapi ada juga persoalan if kalau kawan  yang x baik akhlaknya,,,kita x leh kawan laaa,….bagi pendapat aku pulak,,memang kita perlu memilih kawan..tapi berkawan  lah juga dgn kawan yg menghadapi masalah…kerana  kita boleh membentuk diri kawan kita dengan sebaiknya…semua orang berhak diberi peluang untuk berubah…tak kira apa keadaan sekalipun….kita sebagai kawan x berhak untuk menghukum tetapi tugas kita hanya membantu……………………………………oleh itu,,,kita jadilah khalifah yang terbaik di muka bumi ini dan mencapai keredhaan-nya……….
Nukilan;sahabat…………
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "kawannnnn"

Post a Comment