tahukah kita...........

salam.,......hari ini sy nk beritahu pasal sesuatu yg mungkin anda tahu tapi mungkin sekadar hal yang remeh shj....apabila masuk kelas akidah akhlak(usuluddin),sedikit sebanyak menyedarkan saya ttg hal kehidupan kita di dunia yang sementara n x kekal.....namun,,ramai masyarkat sekarang hanya mengejar kehidupan di dunia.....

 tahukah anda bhwa ALLAH mencipta perbuatan hamba-NYA YG b'bntuk usaha n ikhtiar......kita sebagai manusia perlulah memilih jln yg kita mahu dgn izin ALLAH...selain ia mmg telah ditntukan oleh  ALLAH(qadar n qada')..........

n baru2x ni saya ada menyertai prgm yg berkaitan dgn tamadun [entah apa nama prgm itu,,,dh lupa].......apa yg saya kongsikan adalah,,kalau kita hndak membuat sesuatu,,kita msti lahh memahami sesuatu itu or erti kata lain memberitahu secara jelas perkara yg kita hndak sampaikan...kerana bukan semua orang memahami perkara itu...so,,,,jelaskan kpd semua org spya org lain boleh memahami n melaksanakan perkara itu....jgn sekadar hndak m'bt provokasi.........................hehehehe


oleh itu,,kita sebagai seorang muslim,,mstilah sntiasa b'doa n memohon pertolongan kpd ALLAH..
agar kita diberi hidayah n taufik oleh-NYA,,,,,
agar kita mendapat ganjaran di syurga kelak............

ok...smpai disini dulu...segala silap n salah minta diampun..ini just pandangan saya mengenai sesuatu perkara yg berlaku...ok

smile always;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

kawannnnn

salam...lama dah x m'update status,,,,hheheh,,mklumlah,,,x reti untuk manage mase lagi ni...hehheheh....hari ini sy nk citer pasal kawan...



Manusia….mmg dilahirkan pelbagai rupa,bntuk,saiz Dan sebagainya…..dengan manusia jugalah,ia mengajar kita pelbagai rasa dan pengajaran yang boleh memberi pengajaran kepada kita ttang perangai manusia itu sendiri…….kawan….kawan juga lah yang sedikit sebanyak mempengaruhi kita dalam kehidupan seharian….kawan…banyask yg sudah aku tempuhii sepanjang bergelar seorang makhluk ciptaan ALLAH………kawan ketawa byk kita ada…tetapi kawan untuk bercerita ttg kesedihan hati n b’sedih……susah sekali……….hhahahah…itulah nama kawan,sahabat,teman…..semuanya memberi maksud yang berbeza  dlm setiap perkataan,makna mahupun lafaz……….

Setiap orang mempunyai penafsiran  tersendiri ttang kawan…tapi bagi aku,,,kawan begitu berbeza sekiranya kita melihat dari sudut yang berbeza…heheheheehhheeehehehehe…[ketawa jahat].,…….tapi aku since dari f5,,sudah mengambil langkah2x berhati2. Dalam memilih kawan,,,hahaha,,,aku xnak pisang berbuah 2 kali…bagi aku,,kawan laaa yg akan mencorakkan diri kita 6ti….kan bak kata pepatah,,pilihlah kawan yang baik akhlaknya..betul 2..pilih kawan yg baik akhlaknya….tapi ada juga persoalan if kalau kawan  yang x baik akhlaknya,,,kita x leh kawan laaa,….bagi pendapat aku pulak,,memang kita perlu memilih kawan..tapi berkawan  lah juga dgn kawan yg menghadapi masalah…kerana  kita boleh membentuk diri kawan kita dengan sebaiknya…semua orang berhak diberi peluang untuk berubah…tak kira apa keadaan sekalipun….kita sebagai kawan x berhak untuk menghukum tetapi tugas kita hanya membantu……………………………………oleh itu,,,kita jadilah khalifah yang terbaik di muka bumi ini dan mencapai keredhaan-nya……….
Nukilan;sahabat…………
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

unisza


     

  


hahhaha...lama giler x post kat blog ni.,....hahahaha...maklumlahh,,,,bz dgn k'hidupan u..............
hehehe....x ada apa2x pun nak citer...cuma nk bgthu yg hidup kat u ni,,bkn senang spt yg kita sngka....
kita kne survive hidup sndri.....insyaALLAH,,utk 1 sem ni,sy dduk hstl...and insyaALLAH,,,sem berikutnya,,sy nk dduk rmah plak....bkn homesick or x b'dikari,,,tpi sy ada niat n matlamat sndri..yg tu,,biar sy s'org je thu...hehehhe



ni logo u sy.........[hehehhe...x ada keje nk buat]




ni masjid kusza....everyone know...
                                                    
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

rayer yg biasa utkku........part 2

salam...........

raye ke-2,,aku tlh balik di KT......bz nk packing barang...barang2x nk msuk u pun...xbeli lagi...........tpi bkn tu yg nk citer,,tpi nk cter pasal k'sesakan jln raye.........dr kelantan[rntau pjg] ke trg,,m'gambil masa 3 jam.........


tpi nk jdikan cter,,,,s'mlm balik,,,start dr tnah merah until machang,,,,ooo..b'jela2x kete.......ikut dlm 6 or 7 km jgk laaaaaa kete 2..........mjur 'pak cik2x polis trafik' ada........thanks a lot 2 them.......


ini dr tnah merah..........pjg smpai kat belakang....huhuuhu

ini otw dr machang......arah yg b'tentangan 2 mmg rmai giler......huhuhuh....


ni kat bwh jmbatn...mmg pjg giler until kat simpang dr arah b'tentangan aku...hish2x.......

anway...ziarah menziarahi 2 mmg amalan yg mulia......
so....SELAMAT HARI RAYA....
MAAF ZAHIR BATIN..
kpd semua umat Islam di seluruh dunia khususnya di Malaysia.....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

rayer yg biasa utkku........part 1

salam.................


selamat hari rayer 4 kwn2x..........semoga bln rmdhan n bln syawal thn ini m'beri s'ribu 1 makna kpd kita.........kdg2x,,,aku t'fikir,,sempat x utk rmdhan thn dpn.......hal ini d'sbbkan oleh arwah datukku.....aku masih t'ingat pada rayer thn lpas...pada rayer thn lpas,,masa mak s'dara aku nk blik,arwah tok aku ada bg duit kat mak s'dara ku tpi mak s'daraku xnak.....tpi tok aku kata ''ambillaaaaa,,thn dpn xsmpat nk bgi dh''...kdg2x...aku t'fikir jgk...aku tgk tok aku sihat je...untill laaa bln 6 2011,,atok ku sakit m'gejut n m'ninggal di dpn mata ku n my mom........k'simpulannya,,,,,dlm masa 1 thn,,,apa2x pun boleh terjadi.............


tpi rayer thn ini..bgi aku yg paling biasa je...............x ada ape2x yg special unless gi solat rayer n ziarah............lpas solat rayer,,,all my relatives gi kat kubur arwah atok n nenekku.................
first time smpai.....huhuuhhuuh,,rmai x t'hingga org yg singgah kat kubur tu......jln pun sesak.......rntau pjg katakan....mmg laaaaa sesak.................bila gi kat kubur..sayu rasa hati.........huhuhhuuhuhuuuhhu


hehhehe......rayer thn ini...dduk umah jeeee......jd  'mak cik tkang cuci'......hehehhehheehhe.................gmbr pun x ambil pun...biasa2x je......nothing special..........................heheh..ok laaaaaaaaaaaaaaaaa...smpai sini dulu......................


have a nice day...........
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

f6 SHAMS-part 1


Salam…
                                                                          ni laa kisah....

Hari ini saya nak cerita pasal f6…ehhehe,,,maklumlah bekas pelajar f6 SHAMS,,,,,hehhe,,,,
Tapi ramai  org or s’bhgian kecil masyarakat sekarang  selalu m’ganggap f6 ni lapuk laaaa…kalu msuk f6 ni x pandai laaaa….n byk lagi,,,,,mgkin persepsi ni masih m’jalar dlm msykrt kita sekarang……so,,,,WE MUST OPEN MINDED…stp yg terjadi n d’atur mesti m’punyai kebaikan  mahupun k’lemahan t’sendiri….



Tarikh keramat 11 jun 2010….first time aku m’jejakkan kaki di SMKA SHEIKH ABDUL MALEK….mula2x msuk mmg kata nk keluar laaaa….x nk msuk f6 laaa…..kalu msuk f6 ni,pelajar x pandai laa n other…..ye laa kan…dulu masa dkt skol menengah,,x pula d’beri p’dedahan ttg dunia  f6 ni,,,kalu tgh tngu rslt SPM,,kalu ada org tny nk smbung kat mana 6ti…msti ramai yg kata matrik laaa,,nk ambil diploma laa..,n byk lagi laaa…tpi masa mula jejak kaki kat f6 ni….rupa2x byk bnda yang kita t’silap anggap n can learn a new things…


 selama s’thun setgh bljr kat sini…mmg byk p’gajaran yg boleh d’ambil…s’hingga s’krg,,,dari zmn tok jiring lagi [wlpun masa kat TOK JIRING, xkenal mana] until nk msuk u ni,,,,kami b’empat still lagi kwn n still mengenang mase silam di SHAMS….byk kenangan MANIS N PAHIT d’lalui bersama………….n thanks a lot to my friends…HAFIZAH KHALID,MAISARAH DAUD N NUR MUKRIMATU AJMALA[mukrie] krn jd kwn sy kat shams…..wlaupun pernah d’kritik sbb memegang title ‘bekas pelajar TJ’ oleh pelajar tulen shams,,,,kita masih lagi kwn n dpt m’cipta  k’jyaan kat shams[pelajar t’baik,,wlpun bkn dlm top3..tpi still dlm top 10 sekolah]…hahhahaha……… 





BDAK2X kelas 6 usuluddin.....


thanks jd kwn sy smpai s'krg.......[time dpt rslt]


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

jaNJI seORAng TEman...............

salam......
hari ini saya nk citer pasal s'seorang...kejadian ini dah 3 thn b'lalu..................................kisah ini bermula mcm ni......heheheh...suspen je kan....


Semua orang ada pengalaman diri sendiri termasuklah aku.....Nak kata ...aku dan dalila baru je kawan.....nak kata yg kami kenal kerna sepupu dalila adalah kawanku.....mybe sepupu dalila adalah bekas kawan baikku......hmmmm......aku berasa senang bila berkawan dengan dalila ni.....dy sporting n banyak citer pasal dirinya.....mula-mula aku kenal dia...aku ingat budak puan ane laaa yg salah msj...
Tapi lama-lama kami boleh jadi kawan...aku senang dengan dalila....
Yelaa...berkasih biar satu.berkawan biar seribu....aku,,,memang suka kawan tapi........
           Paling tak suka kalau ada kawanku yg suka mengongkong n biler time aku ada problem....
Dia datang,,sibuk pujuk aku n Tanya masalah aku......tu laaa paling yang aku tak suka..
Entahlaaa..pelik kan...biasanya..kalau kita ada masalah,,,mesti kita nak kawan pujuk kita..tapi aku
Lain...aku,,,,time ada masalah...aku akan pikir betul2 n lepas sehari dua....aku dah tak ingat dah..
Hehheee,,banyak citer pulak...berbalik pulak pada citer dalila tadi....kami mmg x kenal laaa....
Tapi dia mesej aku kerana nak baik-baikkan aku dengan sepupu dia a.k.a bekas kawan baik
Aku dulu......aku tak tahu cam ne dia dapat no hp...tapi why not kami x leh jadi kawankan???
Mula-mula,,dalila ni tak kata laaa dia ni sepupu kawan aku,,,,Cuma dia kata yang dia nak kawan
Dengan aku....lagipun...aku ni suka berkawan...aku pun mesej laaaaa....
Nak kata...tiap2 hari laaa...kami mesej....dia selalu cakap yang dia ni sakit....
Bila aku Tanya...dia kata sakit barah...aku ingat dia tipu jeee.....
So,,aku x nak layan laaaa....aku dengar jee ape yang dia nak citer....lagipun....orang nak citer masalah
Dia....so,aku dengar je laaa......tapi dalam masa yang sama,,,dalila ni,,nak aku dan sepupunya
Berbaik semula...aku pun,,,,honestly,,,mmg x suka nak ‘berbalah’,,,,so,,,aku mesej laaa dengan
Sepupunya or CIK M ni......dulu aku dengan CIK M ni mmg kawan baik...terlalu baik...
Tapi...tu kisah lama...x perlu nak ungkit lagi....yang penting,,,,niat baik dalila ni...yang aku suka...
Dia nak jugak memperbaikkan aku dan sepupunya tu.....sampailah...aku mesej dengan CIK M..
Nak kata dah kawan semula laaa.....tapi pada suatu hari ni,,lepas aku dan CIK M ni
Dah baik.....dalila ni selalu mintak gambar aku...
Dia kata nak tengok muka aku buat kali terakhir.....aku pun rasa pelik laaaa....
So,,,aku kata laaaa,,yang aku tak leh bagi gambar aku.....
Mana tahu....dia nak buat ape-ape ker.....aku tak tahu....hehhh,,,langkah
Keselamatan laaa kot.....
Tapi dalila ni berkeras jugak nak gambar aku...akhirnya,,,aku kata yang
Aku akan post gambar tu....tapi dia nak suruh aku send ikut hp....
Kadang-kadang pelik jugak aku rasa...
Cam dalila ni dah nak mati jeeee....tapi tu Cuma fikiran aku jeee...
So...aku x berapa nak ambik berat sangat laaa....aku buat do know jeee....
Tapi start dari hari tu laaa...hari terakhir aku mesej dia...
Lepas tu,,,dalila dah tak mesej aku lagi....aku ingat dia merajuk dengan aku sebab
Aku x bagi gambar aku....
Tapi lepas seminggu kemudian,,,aku ada mesej cik M......kebetulan hari tu,,,
result pmr keluar...so,aku nak tanya laaa dalila dan CIK M dapat berapa.......tapi
CIK M cuma beritahu result dia jee...pelik jugak laaaa sebab dah berapa kali aku tanya
pasal dalila....CIK M still x beritahu.......tapi,,,,tiba-tiba CIK M suruh
aku terima sesuatu benda ni dengan sabar....;.
pelik laaa jugak aku rasa....lama kemudian,,,,,dia pun beritahu something yang memang buat
aku terkejut...tapi aku ingat CIK M ni tipu jeee....so aku x nak berapa cara dan hirau
sangat......sampailah......dia betul-betul sedarkan aku yang bahawa perkara tu
memang berlaku....
lama jugak,,,aku terdiam dan tak percaya......rasa juga perasaan menyesal
kerana tak hantar gambar aku kat dalila......tapi aku nak buat camne...
jodoh pertemuan....ajal maut...kita tak tahu......semua di tangan ALLAH s.w.t semua...
tapi sampai sekarang aku masih terfikir...kenapa laaa aku tak pernah percaya
bahawa dalila tu sakit barah.....kenapa laaa semua perkara yang dalila
pernah beritahu aku.....aku tak percaya......aku nak menyesal sekarang pun...
rasa dah x guna.......
dah berapa tahun  perkara ni berlaku.......hubungan aku dan cik M pun
dah tak seperti dulu.......kami dah tak berhubung.......


sesungguhnya.........aku terima bahawa dia dah tak wujud di dunia ni...
ALLAH s.w.t lebih menyayangi kamu.......wahai manusia.......
Kini,,,,aku hanya boleh menyedekahkan YASSIN dan AL-FATIHAH
Je buat kawanku..........arwah dalila......
Kawanku,,,maafkan aku kerana tak dapat memenuhi janji aku kepadamu......
Sesungguhnya......aku menyayangi kamu sebagai adik...
Walaupun kita tak pernah bersua......
Hanya doa aku yang mengiringi dirimu......
Maafkan ku...........
Sesungguhnya...aku bukan kawan yang baik n banyak lagi perkara yang perlu
Diperbaiki dariku sendiri.........

AL-FATIHAH,,,,ARWAH MAIZATUL DALILA.......



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

al-fatihah to my grandfather...

salam.......


tanggal 20 julai 2011 pada pukul 12.30tgh/hari,,satu2x datuk yg sy ada telah kembali ke rahmatullah........
kematian datuk ku ini mmg m'beri 1 tmparan kat my mom...nk kiranya mak org yg paling rapat dgn my atuk.....nk jd ke cter mcm ni laaaa...............


           akhir bulan 6 tu,,,,arwah atuk kne msuk hosptal kat kota bharu coz doktor kata jntung lemah......kire2x 3 minggu kne dduk kat ccu[wad khas utk p'sakit yg ada mslh jntung]...........nk kire mmg tiap2x minggu,sy as my mom bodyguard ulangalik dr KT-KB......masa p'jlnan pun hny ambk mase 2 jam setgh je.....time kat hosp...kire mmg teruk laaaaa.........kdg2x..t'pk jgk kalu ALLAH ambk nyawa my atuk....hish2x....jhat cucu kan..bkn pe,,,,dr tgk dy sakit dgn wayar yg d'pasang,,,nk b'nafas pun ssoh..nk makan apa entah lagi....b'nafas pun mcm org yg t'kena lelah...hish2x....ALLAH je thu mcm mana perasaan mase tu......ni perasaan s'bgai cucu....to my mom...s'bgai anak..apakan lagi kan.....lagi laaa cdih....


          akhir sekali,,,doktor kata kena wat msuk bateri dlm jntung coz t'lalu lemah,,,kalu x nak,,,dduk hosptal laaa jwb nyer,.....aftern p'bincangan adik-beradik....sume setuju nk msuk bteriiii.....n lepas msuk bteri,,,atuk ku boleh balik kat rumah,,,,mase operation..my mom x ada msa tu..coz kne hantar adikku kat perak....so...lpas operate n blik rumah,,,sume adik-beradik my mon a.k.a my pak n mak sedara ajak atuk ku dduk kat rumah mereka semua...alasan nyer..nk jga...tpi atukku x nk..dy kate dduk umah lagi best....2 minggu  lepas tu,,,my mom balik kat kg,,coz lepas atuk ku operate,my mom x balik lagi.....so..mase tu,,,dlm kul 12.00 tgh malam smpai kat kg....mase tu..tgk datuk ku..mmg cedih...x thu nk gmbarkan mcm mana....n mase hari sabtu tu,,,my mom nk balik coz esok keje.....n my mom ajak atukku balik kat rumah[my home]...tnpa ckp pe2x...atuk ku nk ikut my mom...mase tu,,my mak sedara n pak sedara mmg t'kejut coz atukku nk ikut my mom...ye laaa,,,bila sume org ajak dduk sama,,atukku x nk..tpi time my mom...atuk ku ikut......kami[my mom,my brother n his wife n i] balik gune kete atuk ku yg baru beli....tpi kete tu atas nama my mom[atuk ku yg suruh]


            bermula laaa kisah d'sini,,apabila s'org cucu[sy] m'jaga atuk dy....lgpun...sy dduk rumah,,xdop bt pe2 pun kat rumah...so...my mom suh jaga atuk ku.....my mom pergi keje....nk jadi ke cter,,along my atuk dduk rumah...mmg nmpak p'bezaan yer..........dy hepi n ada selera utk makan....mmg nmpk laaa p'bezaan yer..mase hari isnin n selasa,my mom x dop..gi kat kemaman,ada keje.....tpi masuk hari selasa,19 julai 2011,,,atuk ku nmpk lain sgt2x...........jdi diam,byk t'menung,makan pun x nak.....kdg2x t'lintas jgk dlm pkran,,nk meninggal dh ke......tpi bt x thu je.....ptg tu...atuk ku pergi kat rmah mak sedara ku coz mak ku x dop kat rmah time tu....tpi my mom smpai rumah kul 6 ptg..terus gi kat rumah mak sedara,,,,tpi kuasa ALLAH,,siapa lebih thu...m;jelang maghrib..atuk ku m'gelentar seluruh badan.....my mom balik n suh adik ku cari ayah ku....utk bwa kat klinik[ayah ku keje kat klinik dkt rmah,so ayh thu nk cari kat mana ambulans]....mlm tu,,atuk ku d'msukkan kat hosptal.......my mom n mak sedaraku teman kan..tpi my mom balik pukul 2.00 pagi coz atukku tidur selepas d'bius......
       
           tanggal 20 JULAI 2011,,,time ni cuti smpena k'puteraan YDPA,,,,pagi tu..my mom ajak ku pergi HSNZ....smpai dlm pukul 10....s'baik je smpai,,,my mom terus msuk kat wad atuk ku,,,,wad 7cd....ku pula dduk kat luar coz time 2,bkn wktu m'lawat lagi n ku bawa beg besar[dlm p'rncangan,,utk teman atuk ku utk hari 2]...dduk laaa kat kerusi kat luar with my mak sedara[yg teman atuk ku mlm tu]..nk jdi kan cter yer...pukul 12.15,,my mom call n suh aq n mak sedara ku masuk..ingt ada pe2x laa kn....bila smpai...atukku tgh nazak..mcm tengah tarik nyawa....aq x thu pe2x pun mase tu...dduk kat bhgian kaki atukku..my mom n mak sedara dduk kat telinga atukku...masa tu,,keje ju hny m'ngis....mmg blur masa tu....x thu pe2x.......3 x atukku tarik nafas,,kmdian  tiba2x atukku pun snyap smbil pndang kat atas...aq x thu laaa mase tu atukku x dop doh until my mom ttup muka atuk ku n doktor kata kat my mom  '''kak,,nadi x dop doh..sy isytihar pukul 12.30 dy x dop'''..mse tu mmg blur....mak sedara ku m'ngis jgk tpi my mom x.....my mom terus urus kereta jenazah utk d'bawa balik di rntau pjg 4 the last time.....kire yer urusan jenazah atukkuu mmg cpt,,,,,,,,dlm 10-20 minit lpas tu,,terus d'bawa di bilik mayat utk urusan mandi n kafan.....mmg sedih coz b'laku dpn mata....dr saat m'ninggal,d'mandikan[dduk kat luar tabir],d'kafankan n my mom n i yg iringi jenazah dr KT-rntau pjg...


      tpi p'kara yg ku x leh lupe masa iringi jenazah tu,,,,,s'pjg p'jlnan ku x bau pe2x pun until smpai kat lorong umah atukku,,tiba2x semerbak kete jenazah bau wangi...kejut gop masa tu.....tpi ku diam je.......mgkn m'ymbut k'pulangan atukku buat kali t'akhir.........hmmmmmmmmmmmmmmm....................


my grandfather....1935-2011
al-fatihah

mase rayer 2009.......

time rayer 2010............

n rayer thn 2011..mmg x ada dah gmbr mcm ni....

ni gmbr 14.5.2011..kire gmbr t'akhir atukku...with my mom
n mak sedara[yg mmg tinggal with my grandfather]

n rumah yg tinggal kenangan...atukku smpat tinggal selama 1 thn je......

anway,,setiap yg hidup ttp akan  mati..........n yg mati akan d'bangkitkan 6ti 
di dunia yg kekal.......
al-fatihah utk atuk ku.........




                            
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

dunia jahitanku........

salam...........
hehehheeh..hari ini saya nk cter psal dunia jahitan....lepas STPM,,sy ambik kelas jahitan
kat YAYASAN PEMBANGUNAN KELUARGA[YPK].....start kelas pada 13.1.2011 until 7.7.2011...
kira 6 bulan laaa m'jahit...hehheheheh.....byk jgk laaa yg d'jhit....example bju kemeja,seluar,baju melayu,bju kurung,bju kurung moden,manik,tudung n lain2x..........

ni lengan getah..biasanya,,,org bt kat bju kurung.......

ni bunga yg org letak kat langsir....hehhee..x b'ape jd ckit laaaa...biasa laaa 
bdok bru belajar....

ni single scaloop......ssoh jgk nk bt......

yg ni nama scaloop roset......ni first time bt sndri...tu ya x wape cntik ckit laaaa...

bju kemeja.....n ni laaaa bju pertama yg d'jhit since msuk kelas jhit.....

ni tudung n inner dy...bdak2x zmn s'krg suke pkai tdung mcm ni....

fail yg perlu d'siap...huhuuhuhuh...doh laaa lenguh nk bt.......

ni mkanan time jmuan p'pisahan kat ypk.........nasi arab......


hahhaahhaaha.....s'takat ni je laa gmbr2x..nk tunjuk sume,,byk pula....
tpi just nk kongsi adalah utk m'jdi s'org tukang jhit mmg m'merlukan 
komitmen yg tinggi n displin yg amat bgus,,,,,
kdag2x,,t'pk jgk kan bgus kalu jadi tukang jhit coz tkang jhit boleh m'jana p'dptan yg begitu byk...
tpi mcm sy,,,,jauh lagi utk smpai kat peringkat ini.......
sy akui,,m'jhit mmg best n m'rupakan 1 kemahiran yg boleh m'guntungkan.....
hhehehehehehehhe...kena praktik jhit byk2x bru boleh ambk tempahan...huhuuhuhuhuhuh.....

ok,,selamat m'baca......







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

about me....

hahahhaha....first time bukak blog....entah pe laaaaaa yg gatal tangan suruh my bff,,wanie ni utk bt blog...hahahhaahhaha...anwy,thanks wanie....hheheheh.....to my first entry....kita p'kenalkan diri dulu......




                                                    

nAMA; aiDA DAlILa maRWani binti MANsor[ikut ic]
trikh lahir;5 feb 1991[umur,,pndai2x kira sndri]
tmpt lahir;hosp trg....






sy anak ke 3 dr 5 adik beradik........yg sulung,abg,ke-2 kakak,,ke-4 n 5 adik laki..........


ni abg sy with his wife a.k.a my kak ipar...


ni my younger brother......s'org stduy kat kolej p'bntu perubatan kat perak...
yg bongsu,,f3 thn ni

only my sister...ehehheeh....skrg tgh stdy kat IPGM ilmu khas kat KL....




bab makanan n minuman x cerewat mana laaaaaaa.........


zmN SEkolah.....
          1-sek.keb.komp.meng.telipot.[sekolah rendah]
          2-SMKA TOK JIRING[f1 until f5]
          3-sMKA SHEIKH ABDUL MALEK[f6]
          4-UNISZA[b'kuatkuasa 4.9.2011 ni]


hheheheheheehhehehheheh......mak n ayah sy bukan org trg......
ayah sy,,org KEDAH,kat kg anak bukit[dekat dgn bndr alor setar]
mak sy pula,,,org kelantan...kat kg rantau panjang[dkt dgn golok]
hehheh.......mostly,,,selalu balik kat rnatu pjg laaaa....kedah 1x setahun je..2 time rayer je...
tpi sejak 5 thn ni.....x prnh lagi laaa blik kedah,,kecuali kalu ada sbb........






OK laaa.....smpai kat sini dulu.......6ti,,,,,b'blog lagi...
thanks.................
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS